Brief bestuur omtrent Corona dd 15 maart 2020

Klik hier om de brief van het bestuur te lezen

Welkom

'Ruimte om te groeien!'

Welkom op de website van CBS Wicher Zitsema. CBS Wicher Zitsema is een christelijke basisschool in het dorp Middelstum. Bij ons op de Wicher Zitsema wordt gewerkt vanuit het concept leerKRACHT, omdat we onszelf continu willen blijven ontwikkelen ('Elke dag samen een beetje beter'). Leerkrachten bereiden samen lessen voor, kijken regelmatig bij elkaar en geven elkaar feedback. Wat direct opvalt bij binnenkomst is een goede en rustige sfeer. We hebben enthousiaste en gedreven teamleden die met veel plezier bij ons op school werken. 

Onze school is volop in beweging. We willen niet alleen dat kinderen zelfstandig op hun eigen niveau kennis ontwikkelen en toepassen maar ook dat ze zich bewust worden van hun rol  in de maatschappij en zichzelf kunnen ontplooien tot wereldburger.

Vanuit een veilige, gestructureerde basis en een goede sfeer geven we kinderen de ruimte om zich optimaal en blijvend te ontwikkelen en met plezier naar school te gaan. We bieden kinderen een breed leerpakket aan waarbij we kinderen willen uitdagen en de intrinsieke motivatie willen vergroten.

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken om de school te bezichtigen? Dan kunt u ons bellen op het telefoonnummer 0595-726 017.

Wicher

Omstreeks 1620 werd ‘Wicher’ te Middelstum geboren, zoon van meester Peter Wichers en Stijntien Dercks. Wicher Peters Zitsema werd net als zijn vader onderwijzer in Middelstum. Hij was niet alleen schoolmeester, maar ook koster, organist en klokkenluider. Wicher Zitsema heeft een stempel gedrukt op de gemeenschap in Middelstum, onder andere door de gouden klanken die hij uit het Hemonycarillon over het dorp heeft laten klinken.

(Bron: 125 jaar Christelijk Onderwijs Middelstum)